Geachte bezoeker van deze site, W E L K O M .

A L S, Amyotrofische Lateraal Sclerose, is een zeer ernstige en ongeneeslijke zenuwaandoening. Personen met de diagnose ALS verliezen in korte tijd spierkracht in de willekeurige spieren in het lichaam en raken verlamd. De levensverwachting van een persoon met ALS is gemiddeld < 3 jaar na het stellen van de diagnose. Iedereen kan de diagnose ALS ´krijgen´, er is geen medicijn of behandeling welke het verloop kan beïnvloeden.


Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een progressieve spier- en zenuwaandoening die leidt tot het uitvallen van de spieren.
Op dit moment is er geen behandeling of medicijn opgewassen tegen deze ongeneeslijke ziekte. Hoe moeilijk het soms ook is, ALSpatiënten blijven vertrouwen en hopen op dat ene moment waarop er ergens op deze wereld een medicijn gevonden wordt tegen ALS.
weet u dat:
ALS een zeldzame, ongeneeslijke ziekte is,
er in Nederland circa 1500 personen zijn die er '' mee moeten leven''
er jaarlijks circa 500 soulmaatjes overlijden,
er jaarlijks 500 personen de diagnose ALS krijgen
na de diagnose het woordje als een andere betekenis en lading krijgt....

Deze feiten rechtvaardigen aandacht !,vinden wij.
    Immers, het perspectief voor een ALS-er is beperkt, zeer beperkt, na het stellen van de diagnose sterft gemiddeld 50% binnen 3 jaar. Afname van spierkracht is waar je als ALs-er, samen met je omgeving, mee moet leren omgaan èn LEVEN ! de Stichting ALS Nederland zet zich in om onderzoek naar de oorzaak van de ziekte te kunnen doen. Met vele vrijwilligers in het gehele land organiseren de medewerkers van het hoofdkantoor vele activiteiten en festiviteiten waarvan de opbrengst bestemd is voor onderzoek.
CARPE DIEM is dan ook het motto waarmee de jaarlijkse fietstocht door vrijwilligers wordt georganiseerd. Het fietsen is niet het hoofddoel, ons doel is een GEZELLIGE dag te organiseren. Op meerdere locaties in het land worden meerdere activiteiten georganiseerd rond de fietstocht, de opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting ALS.